TAPETSERING

Skal du have tapetseret et eller flere rum, så er MC Malerforretning klar til at hjælpe dig. Vi står også klar til at rådgive dig om, hvilken type tapet der passer sammen med dine vægge.

Med MC Malerforretning er du sikker på et godt professionelt resultat hver gang. Der er mange fejlmuligheder, når man skal tapetsere. F.eks. er det at let at fejlvurdere antallet af ruller, der skal benyttes. Måske skal et mønster passe sammen, og det kan kræve flere ruller, end du oprindeligt havde overvejet.

PROFESSIONELT RESULTAT

En anden faldgrube er dækkeevnen. Det er ikke kun maling, der har en dækkeevne. Har du en meget mørk væg og skal tapetsere med et lyst tapet, kan det være du stadigvæk kan se igennem. Så husk en grundmaling, inden du tapetserer.

Husk også et godt forarbejde, inden du tapetserer. Er der gammelt tapet, der skal fjernes? Er der løst puds på væggen? Er der søm og skruer, der skal fjernes? Er der fodpaneler, der skal væk, inden der tapetseres?

Endelig er der også det håndværksmæssige. Skal du selv tapetsere, og har du ikke prøvet det før, kan du risikere, at der er huller mellem tapetet på væggene, eller du kan risikere at tapetet sidder løst i kanten.

KAN DU TAPETSERE OVENPÅ SAVSMULDSTAPET?

Mange huse og lejligheder har savsmuldstapet på væggene. Savsmuldstapet er tapet med struktur - fra fin til grov struktur. Det var især meget populært i 1970'erne og 1980'erne, men det sidder også stadig i mange danske hjem i dag. I dag er der dog mange, der hellere vil have en helt glat, pudset væg, og som derfor gerne vil tapetsere ovenpå det savsmuldstapet, som man har i sit hus eller lejlighed.

Men kan man egentlig tapetsere ovenpå savsmuldstapet? Det kan man i princippet godt. Du kan godt få det nye tapet til at fæstne - men resultatet bliver ikke lige så flot og godt, som hvis du tapetserer på en helt glat væg. Når du tapetserer ovenpå savsmuldstapet, kommer det nye tapet ikke til at sidde så pænt. Du risikerer også, at det nye tapet ikke fæstner så godt - og du vil formentlig kunne se strukturerne fra savsmuldstapetet igennem.

Så det optimale vil være, at du fjerner det gamle savsmuldstapet, inden du tapetserer på ny. Du kan fx fjerne savsmuldstapetet med en tapetdamper og en spartel. Tapetdamperen kan du købe i et byggemarked eller leje af din lokale malermester eller i din lokale farvehandel. Men det kan være svært at fjerne alt tapet, så du skal overveje, om det bedst kan betale sig at få en fagmand til det hårde arbejde. Hos MC Malerforretning hjælper vi dig gerne med at tapetsere - kontakt os gerne, så tager vi en snak om dine ønsker og muligheder.

KAN DU TAPETSERE OVENPÅ GLASVÆV?

Glasvæv sidder ligesom savsmuldstapet i rigtigt mange danske hjem. Og ligesom savsmuldstapet, har også glasvæv en lille smule struktur. Er du blevet træt af glasvæv i dit hjem, behøver du faktisk ikke fjerne det - som man helst bør gøre med savsmuldstapet. Men kan man tapetsere ovenpå glasvæv? Ja, det kan man godt, men strukturen vil formentlig vises gennem det nye tapet. Hvis du kan leve med det, vil tapetsering ovenpå glasvæv være en hurtig måde at forny dit hjem på.

Men det bedste resultat får du, hvis du tapetserer på en helt glat væg. I stedet for at tapetsere direkte ovenpå glasvæv, kan du vælge at spartle væggen, så den bliver helt glat og derefter sætte tapet på væggen. Så kommer dit tapet til at sidde helt glat uden anden struktur end den struktur, der er i det nye tapet.

 

Men du kan også vælge at fjerne glasvæv helt. Det er nok den mest krævende metode - men det giver et rigtigt flot resultat. Hvis du er i tvivl om, hvilken metode du skal vælge, står vi hos MC Malerforretning altid klar til at hjælpe og vejlede, så du får det bedste resultat. Vi har mange års erfaring i at fjerne både tapet og glasvæv og sætte nyt op - så du får et smukt resultat lige efter dine ønsker.

KAN DU TAPETSERE OVENPÅ TAPET?

Måske har du tidligere sat en lejlighed eller et hus i stand og stået i stuen og hevet mange lag tapet af, som tidligere beboere har sat op gennem de sidste mange år? Det var den måde, man tidligere fik nyt look i stuen - man satte blot nyt tapet op på det gamle.

Hvis du også ønsker nyt tapet i din stue, soveværelse eller gang eller et helt fjerde sted - så kan du sagtens tapetsere ovenpå eksisterende tapet. Du skal bare være opmærksom på, at hvis det nuværende tapet har struktur - så kan du muligvis se den struktur, når du sætter det nye tapet på.

Hvis du vil undgå mange lag gammelt tapet, eller hvis du vil undgå, at struktur fra det gamle tapet skinner igennem på det nye lag tapet, så skal du fjerne al tapetet. Det kan du gøre med en tapetdamper - den kan du købe i et byggemarked eller leje hos din lokale farvehandler.

HVAD KOSTER DET AT FÅ TAPETSERET?

Ligesom mange andre tænker du måske, at det der med at fjerne det gamle tapet og sætte noget nyt tapet op - det kan du da selv klare. Og det er ganske rigtigt - det er noget, som mange gør-det-selv-folk kaster sig over - og resultatet kan også blive rigtigt fint. Men som med mange andre gør-det-selv-ting - så er det et stort arbejde og tager lang tid, hvis du skal have et rigtigt flot resultat.

Hvis du ikke har tiden til det og måske synes, det virker som en stor opgave - så tænker du nok over, hvad det koster at få tapetseret af en fagmand? Det er lidt svært at svare på - for det afhænger både af, hvor meget tapet, der skal sættes op, og om der skal laves et stort forarbejde inden - fx om den gamle tapet skal af. Derfor er det bedste, du kan gøre at kontakte din lokale maler og få et tilbud på, hvad netop din opgave vil koste. Vi hos MC Malerforretning har stor erfaring i at tapetsere alle mulige slags vægge, så du er sikker på at få et flot resultat, når vi rykker ud. Kontakt os endelig - vi vil glæde os til at høre om dine drømme og planer.

Tapetsering

Rådgivning og behandlingsvejledning

Tapetsering i alle rum

KONTAKT

Med vores erfarne malere i MC Malerforretning, sikrer du dig en professionel løsning. MC Malerforretning kan tilbyde tapetsering til super skarpe priser.

 

Kontakt os derfor allerede i dag, og få et uforpligtende tilbud.

lw@mcmaler.dk +45 2649 2412
Leon Wagtmann