UDBEDRING AF SKIMMELSVAMP OG MUG

Har du mistanke om skimmelsvamp i din bolig, bør du straks få det undersøgt. Skimmelsvamp kan nemlig gøre både dig og din familie syg samt give allergi. Mange huse trænger til afrensning og udbedring af skimmel og mug.

Har du opdaget skimmel i din bolig, eller har du mistanke herom, er du velkommen til at kontakte os. Vi hjælper med både de indlednde prøver og analyser samt den efterføglende behandling og udbedring af skimmel.

       

SKIMMELSVAMP KAN MEDFØRER ALLERGI

Skimmelsvamp kan være sundhedsskadeligt og kan forårsage både sygdom og allergi. Det er dog meget forskelligt, hvor følsomme folk er over for skimmelsvamp, og hvornår man er allergisk over for skimmelsvampen.
Følgende symptomer kan være tegn på skimmelsvamp i din bolig:

 • Træthed
 • Koncentrationsproblemer
 • Hukommelsessvigt
 • Svimmelhed
 • Kløende og irriterede øjne
 • Tilstoppet næse
 • Hæshed
 • Ondt i hovedet
 • Brændende fornemmelse på hud

   

   

Har du i forvejen mistanke om skimmelsvamp, og oplever du nogle af ovenstående symptomer, er der stor sandsynlighed for, at du har skimmelsvamp i din bolig.

Selvom de førnævnte symptomer på skimmelsvamp lyder ubehagelige, er der dog kun ganske få personer der oplever allergi og sygdom i forbindelse med skimmelsvamp. Faktisk er det mere almindeligt at være allergisk overfor fx pollen, dyr eller husstøvmider.

Kun omkring en til tre procent af befolkningen bliver allergisk over for skimmelsvamp.

maler bærer malerbøtter

BEKÆMPELSE AF SKIMMELSVAMP

Skimmelsvampe kan findes alle steder i boligen. En skimmelsvamp kræver tre ting for at gro - nemlig organiske materialer, ilt og fugt. Organiske materialer og ilt findes overalt, så derfor er det fugten, der skal bekæmpes. Typiske angrebssteder er i hjørner, lofte, vægge, gulve og fuger samt i kanten af ruderne i vinduesrammerne.

Fugt i boligen kan have mange årsager - f.eks. et utæt tag, dårligt isolerede vinduer eller vægge, der forårsager kondens på de kolde overflader, eller for lidt udluftning osv.

MC Malerforretning er specialister inden for renovering af mug og skimmel. Vi tager ansvaret og håndteringen af alle faserne i processen. Lige fra de indledende prøver og analyser. Hvis der er problemer med mug og skimmel, sørger vi også for at det bliver behandlet.

KONTAKT

Kontakt os allerede i dag, og få et uforpligtende tilbud.

lw@mcmaler.dk +45 2649 2412
Leon Wagtmann - MC Malerforretning

TEGN PÅ SKIMMELSVAMP

Der findes flere tegn på skimmel i din bolig. Hvis du har mistanke om skimmelsvamp i din bolig, og du samtidig oplever et eller flere af følgende tegn, er der muligvis skimmel i din bolig.

Fugt

Skimmelsvamp vokser, hvor der er fugt og trives på fugtige overflader. Et dårligt indeklima kan altså medføre skimmel og er derfor også et tegn man bør være opmærsom på, hvis man mistænker skimmelsvamp i sin bolig. Fugt i boligen kan have mange årsager - f.eks. et utæt tag, dårligt isolerede vinduer eller vægge, der forårsager kondens på de kolde overflader, eller for lidt udluftning osv.

Lugt

Skimmelsvamp har en meget karakteristik og ubehagelig lugt. Lugten kan sammenlignes med lugten i en gammel kælder. Oplever du en dårlig lugt af fugt og kælder i din bolig, bør dette undersøges.

Plamager på væg og lift

Oplever du mindre eller større plamager på væg eller loft, kan dette også være et tegn på skimmelsvamp. Selvom selve plamagen føles tør, kan der stadig være fugt og derved muligvis skimmel bagved tapetet.

 

BEKÆMPELSE OG FJERNELSE AF SKIMMELSVAMP

MC Malerforretning er specialister inden for afrensning og udbedring af mug og skimmel. Vi tager ansvaret og håndteringen af alle faserne i processen.

Lige fra den første test af skimmelsvamp og efterfølgende analyse. Er der behov for fleres tests af skimmelsvamp, udfører vi også dem. Hvis der viser sig at være mug og skimmel i din bolig, sørger vi også for, at det bliver behandlet.

HVAD KAN DU SELV GØRE FOR AT UNDGÅ SKIMMELSVAMP

Skimmelsvamp er både irriterende og sundhedsskadeligt. Skimmelsvampen er tegn på et dårligt indeklima, hvilket du bør gøre noget ved for at sikre dig og din familie mod sygdom og allergi.

Ingen har lyst til at opleve skimmelsvamp i deres bolig, og heldigvis er der da også en række ting, du kan gøre for at mindske chancen for vækst af skimmel.

 1. Hold din bolig tør. Skimmelsvamp vokser, hvor der er fugt. Det er derfor en god ide at sikre en tør bolig, hvis man ønsker at undgå skimmelsvamp. Undgå derfor såvidt muligt at tørre dit tøj indendørs og tør vægge samt gulvet i brusekabinen af med et håndklæde, når du har været i bad. Husk også at holde øje med vand- og fugtskader i din bolig.

 2. Temperaturen i din bolig må ikke være lavere end 18 grader. Derudover skal din bolig gerne have samme temperatur i alle rum, så du ikke oplever at have rum i din bolig, som er koldere end andre.

 3. Luft ud og brug emhætten. Lav gennemtræk i din bolig et par minutter af gangen flere gange om dagen. Husk at være ekstra grundig med udluftningen på badeværelset, når du har været i bad. Brug også emhætten og luft ud når du laver mad.

 4. Rengør din bolig jævnligt. Skimmelsvamp kan gro i støv og snavs. Gør derfor jævnligt rent i din bolig så støv, snavs og grobunden for skimmelsvamp i støvet fjernes.

 5. Vær opmærksom på dårlig isolering. Er boligen dårligt isoleret (hvilket ofte er tilfældet med ældre boliger), vil man opleve kolde ydervægge. Er dette tilfældet, bør du ikke placere møbler direkte op ad en væg. Med henblik på at undgå kondens og skimmel bør der være minimum 10 cm imellem væggen og møblet, så luften frit kan cirkulere.

 

FÅ ET GRATIS TILBUD PÅ UDBEDRING AF SKIMMELSVAMP OG MUG

Har du mistanke om skimmelsvamp og mug i din bolig? Kontakt os og modtag et gratis tilbud på skimmelsvampsundersøgelse og skimmelsvampsbekæmpelse. Tilbuddet er uforpligtende, og giver dig muligheden for at kende prisen inden arbejdet går igang.

Hos MC Malerforretning er vi specialister indenfor afrensning og bekæmpelse af skimmelsvamp. Vi hjælper jer igennem hele processen fra de første undersøgelser til selve behandlingen - alt sammen til en fornuftig pris.

DIN MALER I ÅRHUS OG OMEGN. 

Hos MC Malerforretning har vi masser af kompetencer og gør alt, hvad vi kan for at hjælpe dig med, hvad end du har brug for. Vi står klar til at løse alle opgaver fra maling ved fraflytning, epoxy gulvmalling, tapetsering eller blot et gratis malertilbud

LÆS MERE HER OM VORES MALERLØSNINGER I ÅRHUS HER. 

Vi anvender cookies for at forbedre brugeroplevelsen.

Læs mere om cookies