MALING AF VÆGGE

Hos MC Malerforretning er ingen opgave for stor eller for lille. Vi maler alle slags vægge, og sammen finder vi den helt rette løsning der matcher dine behov og ønsker. 

Maling af væggene

Når væggen skal males, er det ikke ligegyldigt, hvilken rækkefølge man går frem efter. Skal der fx både males lofter og vægge, starter vi gerne med loftet og herefter væggen. Til slut maler vi paneler, karme og andet træværk.

Skal væggen males flere gange, skal tørretiden overholdes. Det er meget normalt at væggen skal tørre 3-4 timer, inden der kan males igen. Når det hele er tørt, fjerner vi al tapen og går vægge og paneler efter med en fugepistol.

Resultatet er, at du får en flot og indbydende væg.

MALING AF VÆGGE - FORBEREDELSEN

Når vi kommer og maler dine vægge i et eller flere rum, er noget af det vigtigste selve forberedelsen. Maling af vægge kræver for det første afdækning, så du ikke får maling uønskede steder. Vi dækker gerne af med plastfolie, pap eller malertæpper.

Det er selvfølgelig vigtigt, at gamle tapet- og malingslag sidder godt fast. Sidder der gammel maling løs på væggen, skal det fjernes med en spartel. Vi fjerner også eventuelle søm og skruer.

Herefter skal der evt. spartles. Det kan være pletspartling af mindre huller og ujævnheder, eller der kan være tale om fuldspartling af en hel væg. Er væggene beskidte, vasker vi dem med en maler- eller grundrens, ligesom det kan være nødvendigt med stærke rengøringsmidler, hvis væggene har taget farve fra nikotin eller sod fra en brændeovn. Til sidst vasker vi efter med rent vand.

HVORDAN FÅR DU MALING AF VÆG?

Når du skal male dit hjem - måske i en ny farve eller måske vil du have frisket hele huset eller lejligheden op - så tænker du måske: Hvordan får man maling af vægge? Oftest behøver du ikke fjerne malingen fra dine vægge - du kan male direkte over de fleste typer maling. Det er dog en god ide at rengøre dine vægge inden, du maler dem. Først fjerner du spindelvæv og støv med en kost eller støvsuger - og herefter skal du vaske væggen af med en god grundrens.

Vi hjælper både med at fjerne gamle malerrester og med at male dine vægge på ny

Du kan svinge malerpenslen og malerrullen, hvis din stue trænger til et nyt lag maling, eller køkkenet skal have en ny farve - eller du kan få din lokale malermester til det. Hos MC Malerforretning hjælper vi gerne med det hele - også inspiration til maling af dine vægge. Vi er eksperter i farver og kan vejlede dig i, hvilke farver der vil passe til lige netop dit hjem. Lige nu er det populært at få malet sin væg i 2 farver. Her kan vi også vejlede dig i hvilke farver, der vil passe flot sammen.

Du behøver altså oftest ikke fjerne maling fra din væg, inden du maler - eneste undtagelse kan være, hvis du har en kælder, som er malet med plastmaling, som du gerne vil fjerne, for at væggene igen kan ånde - hvis kælderen er lidt fugtig. Her kan det være godt at få malingen af din væg. Men det er ikke altid lige let. Nogle gange løsner malingen sig let, hvis du hjælper den på vej med en spartel - andre gange skal der skrappere metoder til. Her er det en god ide at alliere dig med en fagmand.

Kontakt os

Hos MC Malerforretning har vi stor erfaring med maling af vægge - både dem, som ikke kræver så stort et forarbejde, og dem, som kræver godt håndelag inden maling. Du er altid velkommen til at kontakte os for et gratis og uforpligtende tilbud på maling af vægge - vi glæder os til at høre om dine planer og til at hjælpe dig i mål med dit projekt.

 

HVORDAN TAGES MALING AF PUDSET VÆG?

Har du en pudset væg, som kræver en ny gang maling, skal du overveje, om den gamle maling skal fjernes inden. Ofte vil du bare kunne male direkte ovenpå. Men hvis den gamle maling skaller af, skal du nok have fjernet den gamle maling.

Men hvordan tages maling af en pudset væg? Det kan faktisk være lidt svært, og derfor skal du også overveje at få en fagmand til at hjælpe dig. Vi har styr på teknikkerne og kan hurtigt og effektivt fjerne den gamle maling og male den igen, så du er sikker på, du får et flot og holdbart resultat, du kan glæde dig over i mange år.

Til både udvendige og indvendige pudsede vægge kan du bruge en flydende malingfjerner. Malingfjerneren smøres på muren, og herefter skal den sidde og virke en tid, alt efter hvilket produkt der bruges. Herefter kan den skrabes af. Men du skal være opmærksom på, at nogle malingfjernere indeholder skrappe sager, så den skal helst kun bruges udendørs. Hvis du skal bruge flydende malingfjerner indendørs, skal du gå efter en miljøvenlig.

Nedslibning af pudsede vægge

Du kan også forsøge dig med at slibe din pudsede væg. Det er et beskidt arbejde, så hvis du sliber en indendørs væg, skal du være opmærksom på, at det sviner meget. Det er også et stort og krævende arbejde, så du skal overveje, om det bedst kan betale sig at få en fagmand til det. Hos MC Malerforretning er vi eksperter i maling af alle typer vægge - også forarbejdet som fx fjernelse af maling på pudsede vægge. Kontakt os endelig, hvis du vil have et gratis og uforpligtende tilbud. Vi glæder os til at høre om dit projekt.

FÅ ET TILBUD PÅ MALING AF VÆGGE

Har du brug for at få malet en enkelt væg, et rum eller måske en hel lejlighed eller et hus? Send en mail eller ring til os og få et gratis og uforpligtende tilbud. Vi er meget fleksible og kan derfor altid matche jeres behov.

Kontakt os allerede i dag.

 

lw@mcmaler.dk +45 2649 2412
Leon Wagtmann - MC Malerforretning

Vi anvender cookies for at forbedre brugeroplevelsen.

Læs mere om cookies