Maling af tryk-imprægneret træ

Som du måske ved, behøver man som udgangspunkt ikke at male trykimprægneret træ, men det kan have flere fordele. Blandt andet vil malingen beskytte træet mod vind og vejr, og det vil hæmme træets udtørring.

Maling på trykimprægneret træ kan også være med til at beskytte træet mod solens UV-stråler og forhindre fugt i at trænge ind i træet. At male træet giver dig desuden mulighed for at få træværket til at passe endnu bedre til huset og dine ønsker.

NTR-mærket trykimprægneret træ

Hvis du gerne vil være sikker på, at trykimprægneringen af dit træværk er foregået forsvarligt og med omtanke for miljøet, kan du med fordel købe dansk eller nordisk trykimprægneret træ.

Du kender denne type trykimprægnering på NTR-mærket. Dette mærke sikrer desuden, at træet har en holdbarhed, der lever op til nogle fastsatte standarder, og at der ved imprægneringen er brugt godkendte og miljøskånende midler.

Her kan du læse mere om NTR mærkninger og tilhørende regler. 

Maling af udendørs træ

De fleste danskere, der bor i hus, har ofte noget tilhørende udendørs træværk, der fra tid til anden får brug for en kærlig pensel. Det kan være et udendørs stakit, et haveskur eller et legehus i træ, der efter en vintersæson ser kedeligt og tørt ud. Derfor kan det være en fordel at male træværket.

Men hertil kan der opstå flere spørgsmål, f.eks. hvornår på året bør man male sit udendørs træværk? Må man male i direkte solskin? Og hvornår er træværket tørt nok til at blive malet?

Mal dit udendørs træ i sensommeren

Vi anbefaler, at du maler dit udendørs træ, når det gennem en længere periode har haft tid til at tørre. Derfor er en august- eller septemberdag, der både er tør og lun, et godt bud. Her har det udendørs træværk nemlig haft hele sommeren til at blive tørret godt igennem.

Dog skal du altid tage højde for de konkrete vejrforhold den pågældende dag – vejret i Danmark er ofte en uforudsigelig størrelse i Danmark. Derfor kan du nogle år måske male allerede i starten af foråret, mens du andre år måske må vente helt til oktober.

Du skal altid sætte god tid af, når du maler udendørs træ. Er træet ikke tørt nok, er der nemlig en risiko for, at det sprækker efterfølgende. Lidt længere nede på denne side vil du få svar på, hvornår udendørs træ er tørt nok til at blive malet.

Mal ikke udendørs træ i direkte sol

Selvom der ikke er nogen tvivl om, at det skal være tørt og gerne lunt i vejret, før man kan male udendørs træ, er der også her et forbehold.

Du skal nmelig gerne undgå at male dit udendørs træ i meget varmt vejr, og du skal undgå direkte sol. Dette skyldes, at den benyttede træbeskyttelse vil tørre så hurtigt, at den ikke vil nå at trænge ordentligt ind i træværket.

MC Maler

Tjek fugtigheden, før maling af udendørs træ

Det er nok næppe gået nogens næse forbi, at det regner meget i Danmark. Især i bestemte perioder regner det meget og i mange dage i træk, men vi kan få ordentlige regnskyl på alle tidspunkter af året. Derfor er det også vigtigt, at du har styr på fugtigheden på træværket, før du giver dig i kast med maling af dit udendørs træ.

Har det i en periode regnet meget, anbefaler vi dig, at du via en speciel fugtmåler til træværk, måler træets fugtighed, før du begynder at male. Er fugten på træet over 15 %, bør du ikke male dit udendørs træ. Først når fugtigheden er under 15 %, kan du begive dig ud i maling af udendørs træværk.

 

Få et uforpligtende tilbud på maling af dit træværk

Med MC Malerforretning er du sikker på et godt professionelt resultat, og du slipper for besværet med selv at male træværket. Kontakt os derfor i dag og få et uforpligtende tilbud på maling af dit træ.

KONTAKT

Kontakt Henrik Nielsen for yderligere information 
eller en uforpligtende snak.

hn@mcmaler.dk +45 3093 7397
Henrik Nielsen - MC Malerforretning

Vi anvender cookies for at forbedre brugeroplevelsen.

Læs mere om cookies